تقریبا می توان گفت که همه افرادی که در زمان تحصیل در دبیرستان به سر میبرند و رشته تجربی را انتخاب کردهاند یک بار به دکتر شدن و پوشیدن لباس سفید هم فکر کرده اند. ولی واقعاً دکتر شدن به تنهایی خود راه طولانی و پر از از فراز و نشیبی را در پیش دارد چه برسد به اینکه بخواهیم در این راه یکی از برترین های این رشته هم تبدیل شویم و به طور خلاصه، یک دکتر خوب شویم.
یکی از دلایلی که افراد برای ادامه تحصیل این رشته را انتخاب می کنند درآمد بالای آن است؛ ولی این یک تفکر اشتباه است. با توجه به زحمتی که پزشکان می کشند، درآمد کمی را به دست می آورند. میتوان گفت که درآمد پزشکی در آمد آن چنان بالایی نیست و راه های بسیار ساده تری وجود دارد که به درآمد بسیار بالاتری از درآمد پزشکی منجر می شود. پس از آن که در رشته پزشکی قبول شدید باید ۷ سال در دانشگاه باشید و به تحصیل دروس پزشکی مشغول شوید. دروسی که درعین سخت بودن از گستردگی بسیار زیادی هم برخوردار هستند.
ولی اگر واقعا تصمیم گرفتید که پا در این مسیر بگذارید باید بدانید که پزشکی عمومی شامل ۴ دوره است که این دوره ها به ترتیب عبارتند از علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی بالینی و کارورزی بالینی. ۵ سال اول به گذراندن دوره علوم پایه سپری خواهد شد بعد از آن است که دانشجویان به دوره فیزیوپاتولوژی میرسند. بعد از دوره فیزیوپاتولوژی وزارت بهداشت امتحان جامع علوم پزشکی برگزار می کند که هر کس بتواند در این امتحان موفق شود پای در ادامه مسیر رسیدن به مدرک پزشکی می گذارد تا تبدیل به یک دکتر خوب شود. یادمان باشد این ها تنها مراحل رسیدن به پزشکی عمومی است.
دوره علوم پایه جمعا ۳۱ واحد درسی دارد. نمره دانشجویان باید حداقل ۱۲ از ۲۰ باشد. کل دوره علوم پایه و فیزیوپاتولوژی باید در ۵ سال تمام شود و این مدت مجاز برای تحصیل این دو مرحله است. بعد از آن دانشجویان میتوانند با کسب نمره حد نصاب، به دوره کارآموزی بالینی راه پیدا کنند.
مرحله بعد دوره کارآموزی است. در دوره کارآموزی ۴ قسمت اصلی بررسی می شود که آن ۴ قسمت عبارتند از ۱-داخلی ۲-جراحی ۳-زنان ۴-کودکان در این دوره دانشجویان باید بتوانند که شرح حال نویسی را یاد بگیرند و از گفته های بیمار به بیماری او پی ببرند تا بتواند نسخه مناسب را برای او در نظر بگیرند و تصمیمات لازم را لحاظ کنند.
مرحله بعد دوره کارورزی است. آنچه را که دانشجویان در مسیر تبدبل شدن به یک دکتر خوب و حاذق، در دوره کارآموزی یاد گرفتند، در دوره کارورزی باید به صورت عملی اجرا کنند. البته باز هم برای ورود به این مرحله هم باید دانشجویان از یک آزمون عبور کنند. در این مرحله هم حداقل نمره دروس دوازده میباشد. البته معدل کل نباید از ۱۴ کمتر باشد. هر کس که حد نصاب نمره را کسب کند در امتحان جامع کارورزی هم باید شرکت کند و اگر در این امتحان قبول شد، می تواند وارد مرحله کارورزی شود. کلاً دانشجویان حداکثر فقط ۴ بار می توانند در این آزمون شرکت کنند.
همین مراحلی که باهم بررسی کردیم سختی رسیدن به مرحله عالی یک پزشک خوب را به خوبی نشان میدهد. سختی های دیگر این رشته هم اهمیت بالایی دارند و باید با آنها نیز توجه شود تا کسی که می خواهد این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب کند با یک دیده باز اقدام به این انتخاب نماید. یکی از مهمترین ویژگی هایی که فرد باید داشته باشد تا بتواند در مسیر تبدیل شدن به یک دکتر خوب کم نیاورد، نترسیدن از خون و جسد است. معمولاً درصد قابل توجهی از مردم از خون ترس دارند. مخصوصاً اگر شخصی دچار خونریزی باشد. چرا که در این حالت حجم بسیاری از خون به ناگاه جلوی چشمان ما قرار میگیرد. از میان کسانی که از خون ترس ندارند تعداد بسیار زیادی هستند که از جسد انسان ترس خواهند داشت. حتماً اگر تصمیم دارید به یک پزشک خوب تبدیل شوید باید در نظر داشته باشید یک دکتر خوب در زمان دیدن مقدار زیادی خون یا جسد مرده یک انسان، به هیچ عنوان هل نمی شود و تصمیمات درست را می گیرد. در مقالات بعدی سعی میکنیم مراحل بعدی تبدیل شدن به یک دکتر خوب را با هم مرور کنیم.
هم اکنون شما میتوانید تنها با زدن چند دکمه، حرفه خود را در این وبسایت جامع ثبت نموده و به جمع کاربلدان بپیوندید.
مشاغل پزشکی و وکالت در دسترس هستند. به زودی سایر مشاغل اضافه خواهند شد.
powered by tioxa