تقریبا می توان گفت که همه افرادی که در زمان تحصیل در دبیرستان به سر میبرند و رشته تجربی را انتخاب کردهاند یک بار به دکتر شدن و پوشیدن لباس سفید هم فکر کرده اند. ولی واقعاً دکتر شدن به تنهایی خود راه طولانی و پر از از فراز و نشیبی را در پیش دارد چه برسد به اینکه بخواهیم در این راه یکی از برترین های این رشته هم تبدیل شویم و به طور خلاصه، یک دکتر خوب شویم.
یکی از دلایلی که افراد برای ادامه تحصیل این رشته را انتخاب می کنند درآمد بالای آن است؛ ولی این یک تفکر اشتباه است. با توجه به زحمتی که پزشکان می کشند، درآمد کمی را به دست می آورند. میتوان گفت که درآمد پزشکی در آمد آن چنان بالایی نیست و راه های بسیار ساده تری وجود دارد که به درآمد بسیار بالاتری از درآمد پزشکی منجر می شود. پس از آن که در رشته پزشکی قبول شدید باید ۷ سال در دانشگاه باشید و به تحصیل دروس پزشکی مشغول شوید. دروسی که درعین سخت بودن از گستردگی بسیار زیادی هم برخوردار هستند.
چند مرحله در پیش است؟
ولی اگر واقعا تصمیم گرفتید که پا در این مسیر بگذارید باید بدانید که پزشکی عمومی شامل ۴ دوره است که این دوره ها به ترتیب عبارتند از علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی بالینی و کارورزی بالینی. ۵ سال اول به گذراندن دوره علوم پایه سپری خواهد شد بعد از آن است که دانشجویان به دوره فیزیوپاتولوژی میرسند. بعد از دوره فیزیوپاتولوژی وزارت بهداشت امتحان جامع علوم پزشکی برگزار می کند که هر کس بتواند در این امتحان موفق شود پای در ادامه مسیر رسیدن به مدرک پزشکی می گذارد تا تبدیل به یک دکتر خوب شود. یادمان باشد این ها تنها مراحل رسیدن به پزشکی عمومی است.
دوره علوم پایه جمعا ۳۱ واحد درسی دارد. نمره دانشجویان باید حداقل ۱۲ از ۲۰ باشد. کل دوره علوم پایه و فیزیوپاتولوژی باید در ۵ سال تمام شود و این مدت مجاز برای تحصیل این دو مرحله است. بعد از آن دانشجویان میتوانند با کسب نمره حد نصاب، به دوره کارآموزی بالینی راه پیدا کنند.